Antonius

Aloysius

Hij is pas drieëntwintig, maar Antonius Aloysius maakt al ruim vijf jaar kunst. Hij volgt nu de opleiding Industrieel Design en spendeert alle overgebleven tijd achter zijn paneel in zijn atelier. Toon is een figuratief kunstenaar, werkend met olieverf. Voor hem is dit slechts een praktische omschrijving; hij streeft ernaar om een dialoog op te roepen tussen het verleden, het heden en de toekomst.

Antonius begint meestal digitaal met het maken van een werk, door middel van het verzamelen van beelden op internet die voor hem een bepaalde inspiratie of hersenspinsel opwekken. Dit kunnen films, foto‘s of het werk van een andere kunstenaar zijn. Hierna maakt hij collages van de verzamelde beelden en ontwikkelt zo een duidelijke visuele richting binnen het thema. Vervolgens bepaalt hij de afmetingen van het doek en zorgt ervoor dat er tien tot vijftig potentiële composities ontstaan. Als laatste zet hij met een potlood de composities op het doek, waarna hij kan beginnen met schilderen.

 

In een tijd vol turbulentie begon Antonius kunst te creëren. Het was een verademing voor hem, een manier om zijn gevoelens te kanaliseren in plaats van ze te verbergen. Elke dag schilderde hij een grootpersona portret als een masker dat zijn emoties verhulde voor de buitenwereld. Zo transformeerde de kunst die hij maakte van een uitlaatklep in zijn leven.

Portfolio Antonius Aloysius

Areas of expertise

Oil Painting