Over Ons

Hoe is Louvelle begonnen?

Altijd al heb ik een diepe connectie gehad met kunst. Mijn moeder en tante zijn kunstenaars en elke keer als zij het concept achter hun werk uitlegde ging het echt leven voor mij. Het voelde een beetje magisch omdat je helemaal kunt wegdromen, maar het kan je ook aan het denken zetten. Ik mocht afstuderen op een eigen onderneming en het was dan ook geen verrassing dat ik voor de kunstbranche koos. Louvelle werd opgericht als een online kunstgalerie, die al snel een fysieke locatie kreeg in de Oude Rechtbank in Amsterdam. Hier werd een oude rechtszaal omgetoverd tot een atelier, expositieruimte en kantoor in één. Door dichtbij de kunstenaar te zijn, kunnen we de kunstenaar en hun kunstwerk veel aandacht geven en dit is tekenend voor de aanpak van Louvelle.

Kunst laten verbinden

Louvelle verbindt kunstenaars onderling, kunstliefhebbers en bedrijven door middel van een unieke platform. Louvelle biedt de mogelijkheid om kunstwerken te verkopen aan liefhebbers, waardoor er meer bewustzijn wordt gecreëerd voor de verschillende stijlen die in de wereld bestaan. Daarnaast bieden we ook diensten aan bedrijven zoals het verzorgen van kunst op events, het adviseren over welke artistieke invloeden zou passen binnen een merkidentiteit / interieur en het creëren van op maat gemaakte concepten. Louvelle is daarmee een belangrijke schakel tussen al deze doelgroepen.

Een nieuwe generatie kunstenaars

De visie van Louvelle is het stimuleren van de artistieke groei en het talent van de kunstenaar. Wij geloven erin dat kunst met elkaar verbindt. Daarom vinden we het belangrijk om het verhaal achter de kunstenaar en het kunstwerk te vertellen en we streven ernaar om kunst toegankelijk te maken voor zakelijke klanten en particulieren. 

Louvelle gelooft dat kunstenaars en hun verhalen de sleutel zijn tot het creëren van een unieke ervaring. Daarom werkt Louvelle samen met opkomende kunstenaars zodat ze hun verhaal kunnen vertellen door middel van hun kunstwerken. Kennismaken met nieuw en opkomend talent maken we op deze manier toegankelijk. 

The Louvelle Team

Founder

Kunstenaar

Kunstenaar