Tedsky

Tedsky is het pseudoniem van een anonieme Nederlandse beeldend kunstenaar. Zijn werk bevat sterke invloeden van conceptuele, neoexpressionisme en naïeve kunst. 

Als kunstenaar is Tedsky geïntrigeerd door ieders belemmerende overtuigingen. Op onze weg naar volwassenheid verliezen we volgens de kunstenaar langzaam het vermogen te experimenteren, te proberen en te durven falen. Door soms overdreven op zoek te gaan naar de grens van wat een kind daadwerkelijk gemaakt zou kunnen hebben, is Tedsky in staat enorm lef en energie in zijn werk te vangen. Met zijn kunst laat Tedsky zijn toeschouwers herinneren aan de tijden en mogelijkheden van het onbevreesd durven leven.

 

 

Tedksy houdt zich voornamelijk bezig met schilderkunst maar laat zich moeilijk vatten in één soort stijl. Tedksy maakt vooral kunst om ideeën aan te wakkeren bij zijn publiek. Dit doet hij door verschillende series uit te brengen over de thema’s die hem op dat moment bezighouden. Tedksy wil kunst maken waarbij maatschappelijke thema’s duidelijk aan het licht komen en tevens aanzetten tot denken. Hij maakt hierbij gebruik van figuratieve afbeeldingen die uit verschillende percepties geïnterpreteerd kunnen worden. Het is maar net welke ‘bril’ de toeschouwer op dat moment draagt. Wellicht kan je vanuit jouw perceptie de boodschap ontrafelen, maar belangrijker is dat het aanzet tot denken.

 

Durf uitstralen en blijven doen. Ik denk dat als ik mijn kunstwerken kracht kan bijzetten met de durf die ik zelf wil tonen in alles wat ik doe, dat het ergens wel goed moet komen”.

Portfolio Tedsky

Areas of expertise

Acrylic
Spraypaint